Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Diffúzor

Új utak az egészségmegőrzésben- Bronchitis és nátha gyógyítása, megelőzése, tünetei

2021. 10. 22. 00:00:00

A Hatos csatorna vendégeként beszélgettem Geszthy Glória színművész nővel a Bronchitis alternatív terápiás lehetőségeiről, 

- arról, hogy mi az a nátha, hogyan tudjuk elkülöníteni más betegségektől, 

- mire kell vigyáznunk, mit kell megelőznünk a terápia során,

- milyen szereket használhatunk?

Az Aroma diffúzorokról minden, amit tudni érdemes

2021. 07. 19. 00:00:00

Az aroma diffúzor, avagy másnéven ultrahangos hidegpárásító 

A leghatékonyabb eszköz, az illóolaj molekulák legsikeresebb szétoszlatására egy adott térben.

A felgyorsult modern élet fárasztó, és tele van negatív hatásokkal, s ez károsítja testi és lelki egészségünket. Az aromaterápiás diffúzorral, illóolaj párologtatóval történő térillatosítás tökéletes módja annak, hogy a feltöltődés időszaka hatékony legyen. Az ultrahangos technológián alapuló diffúzorok víz és illóolaj hozzáadásával működnek.

Levendula és rozmaring illóolaj a házi patikánkban

2021. 07. 19. 00:00:00

 Bizonyára már hallott a levendula néhány hatásáról és a rozmaring is mindennapjaik része, ha máshogy nem is, mint fűszernövény. Ilyenkor a téli időszakban is számos jótékony tulajdonságukat fordíthatjuk javunkra.

14 ok, amiért érdemes otthon tartani 100% tisztaságú rozmaring illóolajat!

2021. 07. 19. 00:00:00

rozmaring (Rosmarinus officinalis ct camphor) egy örökzöld cserje tűszerű levelekkel és fás aromával.

Bár fűszernövényként a legismertebb, mégis az egyik legnépszerűbb illóolaj és gyógynövény az egész világon.

A rozmaring illóolaja, melyet a növényi zöld részek gőz desztillációjával nyernek ki – tartalmazza a növény legfőbb, legértékesebb komponenseit - kisméretű palackokban értékesítik. A neve ellenére ez nem igazi olaj, mivel nem tartalmaz zsírt, de zsírban oldódó jellegénél fogva származtatják az olajokból.

Már az anyám is beteg lett! Mit tegyek?

2021. 07. 19. 00:00:00

Elkerülhető? Mivel kezeljük? –természetes gyógymódok az Aromadokitól

Tegnap felhívtam Pécsett élő édesanyámat. Csak sokadik csengetésre vette fel és a hangja rögtön elárulta! Alig hallható, rekedt hangon nyögdécselte a telefonba: Kislányom, azt hiszem, elkaptam ezt az inflA-t ! A láza napok óta magas, fájnak az ízületei, nagyon köhög, gyenge, aluszékony. Nagyon féltem, hisz 76 éves, nemrég súlyos vese-gyulladáson esett át és az immunrendszere már nem a régi. Mellette pedig ott van, a 77 éves apám.

Szóval aggódom.

De mit is lehet tenni, hogy javuljon a helyzet?

Vajon megelőzhető lett volna a kórkép?

A vízgőz lepárlás folyamata, veszélyei

2021. 07. 18. 00:00:00

Az illóolajok többségét kisnyomású gőzdesztillációval állítják elő kémiai vízkőmentesítő eszköz használata nélkül.

Ebben a folyamatban a gőz áthalad egy aromás növényekkel töltött tartályon. A gőz kivonja a növényi esszenciát, azokból a kis részecskékből, amelyekben az adott növény tárolja az olajat, hogy homogén gázkeveréket képezzen.

Mentális egészségünk karbantartása illóolajokkal

2021. 07. 16. 15:29:30

A szellemi és érzelmi jólét ugyanolyan fontos, mint a fizikai. A fájdalmas, negatív gondolatok és érzések ugyanolyan gyorsan tönkre tehetik az embert, mint a fizikaiak. Bár teljesen normális az egyszer fent, egyszer lent állapot, de néhányan hosszabb ideig vannak túl mélyen, számukra segítséget jelenthetnek a megfelelő illóolajok.

Annak ellenére, hogy nem helyettesíthetik a gyógyulás egyéb módszereit, az illóolajok kiválóak a többi terápiás kezelés javítására, valamint a kiegyensúlyozott mentális és érzelmi állapot fenntartására.

Hogyan védekezhetünk a kórokozók ellen a munkahelyünkön?

2021. 07. 16. 00:00:00

Illóolajokkal védekezhetünk a kórokozók ellen a munkahelyünkön?

AKTUÁLIS téma, az ellenség azonban nagyon aprócska 

Van –e olyan módszer, amivel a kórokozók száma drasztikusan csökkenthető egy irodán, rendelőn vagy kórtermen belül , ahol sok ember megfordul?

Klinikai kísérletekkel igazolták, hogy megfelelő illóolajok párosítóval történő rendszeres -napi 3x legalább 15 percig tartó levegőbe juttatás 95%-kal csökkenti pár nap alatt a levegőben úszó fertőző ágensek számát, mely legtöbb esetben felel a cseppfertőzésért. Ez a hatás azután 3 nap alatt szűnik meg teljesen. Hatásuk bejutva a tüdőnkben a testünkben is folytatódik, a nyálkahártyán megtapadt fertőző ágensek száma drasztikus mértékben csökken.

Tudj meg többet a párologtatásról!

2021. 07. 16. 00:00:00

Miért van szükség párologtatásra?

A fűtési szezon beindulásával otthonunkban is tapasztalhatjuk, hogy kellemetlenül szárazzá válhat a levegő, melynek ideális páratartalma 40% és 60% között van, a téli időszakban azonban 35% alá is eshet. Ez testünkre is negatív hatással van, a bőrünk kiszáradását, ajkaink kicserepesedését, szemszárazságot és légúti irritációt és ingerköhögést is okozhat. Egyes kórokozók kimondottan száraz levegőben tenyésznek elsősorban, emiatt a túl alacsony páratartalom még bizonyos kórok terjedésének is kedvezhet, ráadásul bútoraink és szobanövényeink is megsínylik a száraz levegőt.

Illóolajok különböző szindrómák tüneteinek kezelésére

2021. 07. 16. 00:00:00

Hogyan kezeljük a tüneteinket aromaterápiával?

Életünk mindennapjait számtalan szindróma nehezíti. Akár légúti problémákról, akár fájdalomról, gyulladásról, toxinokról, gombákról vagy mikróbákról beszélünk, számtalan gyógymóddal találkozhatunk, melyek között olyan is akad, aminek alkalmazásával semmilyen következménnyel, mellékhatással nem kell számolnunk.