Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Youtube videók

Herbafulvo papaya kivonattal 750 ml

6.390 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Várható szállítás: 2021. április 15.

A Herbafulvo essencia papaya kivonattal minden összetevője és annak mennyisége megegyezik a Herbafulvo essencia összetevőivel, egy lényegi eltérés van, hogy papaya levél kivonattal van kiegészítve. 

Kiszerelés: 750 ml

A Karib-szigeteken őshonos, papaya- vagy dinnyefa, 
ma a trópusok egyik legelterjedtebb haszonnövénye. 
A japánok a papaya levét emésztési zavarok kezelésére használták. A papayafa levele a növény legértékesebb része. A levél igen gazdag papainban, enzim tartalma 15-szöröse az érett gyümölcsének. A 19. századi amerikai orvosok a papaya levelet tea formájában használták az emésztési zavarok kezelésére.

Leírás

A levélben és a levélszárban levő papain és a chymopapayn, a legfontosabb hatású enzim­jei a papayának. A papaya enzimjei képesek helyettesíteni a pepszin!, kompenzálni az amiláz, a lipáz és a proteáz hiányát, amikor sérül a hasnyálmirigy enzim termelése. Haté­konyságát a belekben uralkodó aktuális pH nem befolyásolja hátrányosan, semleges és enyhén lúgos kémhatáson is jól katalizál. Ez a tulajdonsága különösen hasznos, amikor sósav-hiány van a bélcsatornában. A papain! a legerősebb fehérje emésztő enzimként tartják számon. A papaya rendkívüli haté­konysága az enzimaktivitásban rejlik. A papain enzim saját tömegének 35-szörösét kitevő fehérje lebontására képes.

A papain akkor tud segíteni, amikor a fehérje­bontó-enzimtermelés elégtelen, és párhuzamo­san gyomorsav-hiány is van a szervezetben. 
A rosszul emésztett fehérje bomlásnak indul az emésztőrendszerben, így hozzájárul ahhoz, hogy a szervezetben önmérgező, nem kívánatos anya­gok pl. biogén aminok képződnek. A papain, amely a legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papayának, a pepszin! és a pankrea­tint meghaladó mértékben segíti az emésztést. Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális kémhatás (pH) nem befolyásolja hátrányosan. A szakemberek a papain! a legerősebb fehér­jeemésztő enzimként tartják számon. Ez elsősorban azoknak fontos, akik fehérjebontó­enzimtermelés elégtelenségben, vagy gyomorsav-hiányban szenvednek. 

A papaya levél tea jól kezeli a fermentatív emésztési zavarokat, megszünteti a gyomorégést. Hatékonyan lebontja a búzaglutént és a szénhidrátokat. Természetes emésztési segédanyagként a papaya levél kiválóan alkalmas az emész­tési zavarok kezelésére, és rendkívül hasznos a gyomor-bél traktus bár­milyen zavarára. A papaya enyhíti az akut prosztata gyulladást, és na­gyon hasznos lehet a jóindulatú prosztata hipertrófia (BPH) és a herpes simplex vírus kezelésében. A papaya leveleket, mint gyógynövényt használják a férgek és más paraziták kezelésére. A papaya az intestinalis paraziták elleni küzdelemben elősegítheti az egészséges emésztőrendszert. A „Journal of Medicinai Food" 2007. májusi kiadá­sában közzétett tanulmány szerint a papayát bélféreghajtásnál, bél­fertőzéseknél kiegészítő kezelésként javasolják fogyasztani. A papaya levél béta-karotint, kalciumot, karpaint, zsírokat, flavonolokat, niacint, papint, tannint és C-vitamint tartalmaz nagy koncentrációban. 

A papaya természetes gyógymódként szol­gálhat a gyomorfekélyek kezelésére, a papaya-koncentrátum javította az irritábilis bél szindróma tünetét. Az eredményeket 2013-ban a "Neuro Endocrinology Letters" folyóiratban tették közzé. Aki szeretne foglal­kozni a bélrendszeri problémáival, a papaya levél kivonat tökéletes az alternatív egész­ségügyi célok eléréséhez. Talán a papaya levelek legismertebb tulajdonsága, hogy a szervezetben sok nehezen emészthető táplá­lékot le tud bontani. A papaya levelek a papain és a chymopapain szuperenzimeket tartalmazzák, amelyek segítik a fehérjék, a búza, a zsír és a szénhidrátok emésztését és felgyorsítják az anyagcserét. Az emésztési tranzitidő lerövidülésével csökken a szervezetben a zsír felhalmo­zódásának és a méreganyagok felszívó­dásának a lehetősége. A papayát bélfé­reghajtásnál, bé/fertőzéseknél kiegészítő kezelésként javasoljuk fogyasztani. A rosszul emésztett fehérje az emésztő­rendszerben hozzájárul ahhoz, hogy a nyálkás fehérjeanyagok, az ún. muco­proteinek a belek nyálkahártyáira rakód­janak le. Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energia­szintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat ered­ményezhet és egy sor betegség, pl. szék­rekedés, köszvény, cukorbetegség, ma­gas vérnyomás, stb. hátterében állhat. 

Herbafulvo papaya kivonattal összetétele, a termék javasolt napi adagjában:

· Rumex acetosa L. Mezei sóska (Rumicis fructus) 316 mg/40 ml,

· Urtica dioica L. Nagy csalán (Urticae folium) 316 mg/40 ml,

· Matricaria recutita L. Orvosi székfű (Chamomillae anthodium (flores) 632 mg/ 40 ml,

· Salvia officinalis L. Orvosi zsálya (Salviae folium) 158 mg/40 ml,

· Vaccinium myrtillus L. Fekete áfonya (Myrtilli folium) 316 mg/40 ml,

· Foeniculum vulgare Mill. Édeskömény (Foeniculum fructus) 126 mg/40 ml,

· Pimpinella anisum L. Ánizs (Anisi fructus) 126 mg/40 ml,

· Silybum marianum L. Máriatövis (Cardui mariani fructus) 900 mg/40 ml,

· Rosa canina L. Vad rózsa (Cynosbati pseudofructus cum seminibus) 108 mg/40 ml,

· Fulvosav (Fulvic acid) 3.360 mg/40 ml,

· Almapektin (Pupillam pectin) 528 mg/40 ml,

· Parajdi natur só 192 mg/40 ml

· Arginin 217 mg/40 ml,

· Lecitin (napraforgó) 25 mg/40 ml,

· Citromsav 100 mg/40 ml,

· Tejsav 256 mg/40 ml,

· Steviol – glikozid 0,13 mg/40 ml,

· Káliumszorbát 8 mg/40 ml.

.  Papaya kivonat

Javasolt használat:

A napi ajánlott fogyasztási mennyiség 40 ml, azaz 4 centiliter. A napi adagot célszerű reggel, vagy

két egyenlő részben elosztva, reggel és este étkezés után ivóvízbe, teába keverve, vagy

önmagában fogyasztva használni. Lehet a napi ivóvíz mennyiségbe keverve folyamatosan

fogyasztani.

Figyelmeztetés:

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem

helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyerekek elől

elzárva kell tárolni! Használat előtt felrázandó!

Tárolás:

Szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve, lezárt saját üveg.ben.

Minőségét megőrzi:

Gyártási szám:

OÉTI notifikációs szám: 19501/2017

Az étrend-kiegészítő fejlesztője: Mester Károly, agrármérnök

Gyártja és forgalmazza. Mester és Major Kft. H-5540 Szarvas, Vajda Péter u. 44.

Herbafulvo manufactura H-5540 Szarvas, Tanya V. Külkerület 203

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.