Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Hogyan védekezhetünk a vírusok ellen a munkahelyünkön?

Dr Várnagy Emese Aromadoki
2020. 03. 08. 00:00:00
Hogyan védekezhetünk a vírusok ellen a munkahelyünkön?

Hogyan védekezhetünk a vírusok ellen a munkahelyünkön?

AKTUÁLIS téma, a koronavírus elleni küzdelem 

Van –e olyan módszer, amivel a vírusok és baktériumok száma csökkenthető egy irodán, rendelőn vagy kórtermen belül , ahol sok ember megfordul?

Klinikai kísérletekkel igazolták, hogy megfelelő illóolajok párosítóval történő rendszeres -napi 3x legalább 15 percig tartó levegőbe juttatás 95%-kal csökkenti pár nap alatt a levegőben úszó fertőző ágensek számát, mely legtöbb esetben felel a cseppfertőzésért. Ez a hatás azután 3 nap alatt szűnik meg teljesen. Hatásuk bejutva a tüdőnkben a testünkben is folytatódik, a nyálkahártyán megtapadt fertőző ágensek száma drasztikus mértékben csökken.

Megvédhet-e  bennünket egy illóolaj a vírusok ellen?

Nyilván nem nyújthat teljes védelmet, de egy komoly fertőzési pontot, lehetőséget kiiktatunk ezzel, vagy legalábbis a fertőzés esélyét a minimumra csökkentjük vele. Vagyis mindenképp érdemes használnunk azokban a terekben, ahol sokan megfordulnak, ahol sokat tartózkodunk mi magunk és ahol más betegek vannak.

Milyen illóolajat használjunk a párástóba?

Ciprus és a citrusok (pl. édesnarancs, citrom, grapefruit, mandarin stb.), erdei vagy kanadai fenyő, a levendula, a szegfűszeg olaj, a tömjén, a mirha, a mirtusz mind mind kitűnően használhatók a levegő vírusmentesítésére. Aromadoki oldalamon bármelyik olajat megtalálja. Ajánlom figyelmébe, a magyar Dörgicsei Levendulamajor és a francia Pranaróm illóolajakat és keverékeket melyek nagyon tiszták és legtöbbjük biológiailag ellenőrzött ökológiai gazdaságból származik, ezért bátran használhatóak.

Az olajokat ne önmagukban, hanem 2-5 olajat egymással keverve használjuk és töltsük fel a kipárolgott olajat akár naponta többször is. Mindenki saját maga állítsa össze azt a keveréket, melynek illatát a legjobbnak érzi!

A hidegpárosítót naponta ürítsük ki, ne csak feltöltsük desztillált vagy ioncserélt vízzel, mert a vízben kórokozók szaporodhatnak el.

Az ultrahangos fejhez soha ne nyúljunk kézzel vagy más eszközzel, mert sérülékeny.

Mit tehetünk még a vírusfertőzés megelőzésére?

Gyakran mossunk fertőtlenítőszeres oldattal kezet! (lehetőleg ne szappannal). Hordjunk szájmaszkot az utcán és minden olyan helyen ahol nagyszámú ember megfordul.  Minden terméket, amit hazaviszünk fertőtlenítő szeres oldattal töröljünk át. Persze ezek az óvintézkedések csak súlyos esetben szükségesek, normál esetben a megfelelő higiéniával a betegségek többsége megelőzhető.

A vírus ellen a legfontosabb védőbástyánk a saját immunrendszerünk, mely segít gyorsan legyőzni a kórokozókat. Ehhez pedig télen sok vitamint, friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, járjunk kirándulni, legyünk sokat tiszta levegőn.

Tanácsért forduljon hozzám!