Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az Aroma diffúzorok-ról minden, amit tudni érdemes

Várnagy Emese
2018. 12. 31. 00:00:00
Az Aroma diffúzorok-ról minden, amit tudni érdemes

Az aroma diffúzor, avagy másnéven ultrahangos hidegpárásító 

a leghatékonyabb eszköz, az illóolaj molekulák legsikeresebb szétoszlatásának egy adott térben.

A felgyorsult modern élet fárasztó, és tele van negatív hatásokkal, s ez károsítja testi és lelki egészségünket. Az aromaterápiás diffúzorral, illóolaj párologtatóval történő térillatosítás tökéletes módja, hogy a feltöltődés időszaka hatékony legyen. Az ultrahangos technológián alapuló diffúzorok víz és az olaj hozzáadásával működnek.

 

A diffúzor megtöri a vizet és az olajat apró molekulákká, amik a tüdőnkben könnyebben felszívódnak és ezáltal nagyobb terápiás tulajdonságot mutatnak. Az olajok, mivel oxigén molekulákhoz kötődnek, ezekhez kapcsolódva maradnak néhány óráig, ezáltal frissítik, javítják a levegő minőségét, fertőtlenítik a levegőt, elpusztítják a vírusokat és baktériumokat, ily módon is kifejtve harmonizáló, gyógyító hatásukat. A nyugtatás és lazítás mellett  immunerősítésre, álmatlanság, stressz kezelésére is tökéletesen alkalmazhatók. Az olajok segítenek a gombák és penészgombák semlegesítésében is, az erre alkalmas terápiás tulajdonságú illóolajok alkalmazásával. Használhatjuk meghűlés esetén inhalálásra, illetve a tüdő kapacitás növelésére, a lassú ki és belélegzésekkel.

Számos hidegpárásító aroma diffúzor a szagláson történő terápián túl az ősi gyógyító módszert, a fényterápiát is alkalmazza, ami befolyásolja a hangulatot, ellazít.

Az illóolaj párologtatás előnyei

Előnye a többi illóolaj párologtatós eljárással szemben (tea mécses, gőzpára, radiátor párologtató), hogy mivel hidegpárát készít, így a hő nem károsítja az illóolajat alkotó kémiai vegyületeket, s ez által megmaradnak azok pozitív tulajdonságai. Az illóolaj fokozott figyelmet igényel, könnyen meggyúllad, felhevítve pedig káros anyagok képződhetnek belőle. . Mivel a diffúzor alkalmazásánál nem kell tüzet gyújtani, így elkerülhető a tűzkár, az égés és a forrázás is.

A legújabb ultrahangos hidegpárásítási technológia alkalmazása illóolaj keverékeinket alkalmazva minden otthon elengedhetetlen kiegészítőjévé teszi.

Kis lámpaként, fényterápiaként is használható, multifunkcionális illóolaj párologtatóink szebbé teszik környezetét, míg megnyugtató, hűvös, illatos párát képeznek, varázslatos légkört teremtve.

Ezek a mini illat ”szökőkutak” kiváltják az elektromos légfrissítők, nádpálcás párologtatók, füstölők és légfrissítő sprayk használatát. Az azonnali aromahatáshoz mindössze ioncserélt vízre és 100% tisztaságú esszenciális olajra, illóolajára van szüksége.

Az Aromadoki által forgalmazott mese szép aroma diffúzorok több funkciót egyesítenek:

 • Aroma diffúzor- környezetének egészséges és hatékony illatosítására. Használja esszenciális olajokkal, illóolajokkal de soha ne műolajokkal vagy  parfümolajjal, ezek ugyanis egészségre károsak is lehetnek, allergiát okozhatnak. Mivel működéséhez hőforrás nem szükséges, az esszenciális olajok hatása nem csökken.

 • illóolaj párásító- hidratál és párásítja a levegőt; ideális napjaink központi fűtéses vagy klimatizált rendkivül száraz tereiben.

 • Légtisztító- Javítja a levegő minőségét, melyet belélegzünk. Mivel nem képződik füst működése során- csak finom vízgőz, ezek a diffúzorok ideálisak bárhol, bármikor.

 • Ionizáló- „jó közérzetet serkentő” negatív ionokat juttat a levegőbe.

 • Fényjáték#slSzínes világítás- a termékpalettán többféle világítási opció érhető el: élénk statikus színek, elegáns dizájn ledvilágítás, és váltakozó színű hangulatvilágítás.

Minden  Aroma diffúzor automata kikapcsolóval van ellátva, mely érzékeli, ha a vízmennyiség a szükséges szint alá csökken, illetve a párásítás idejét is szabályozza. 

Relaxáljon a legkorszerűbb, ultrahangos aroma diffúzorokkal. 

 • 5 funkció az egyben: hidegpárásító, aroma diffúzor, mini párásító, légtisztító, ionizáló, éjjeli fény

 • Fejlett ultrahangos párásító technológia, mely másodpercenként 2 milliós frekvenciával kelt rezgéseket hő felhasználása nélkül 

 • Apró vízgőz cseppeket juttat a levegőbe, melyek áldásos hatással vannak bőrére, általános közérzetére, és enyhítik a légúti problémák tüneteit

 • Javítja a levegő minőségét és gátolja a füst, áporodott levegő és allergének okozta ártalmakat

 • Ionizátorként is funkcionál, negatív ionokat bocsátva a levegőbe (ún. „levegő-vitaminokat”), melyek a káros pozitív ionokat semlegesítik. Ennek számos jótékony egészségügyi hatása ismert, többek között javítja a légzést, erősíti az immunrendszert, stb.

 • A termék a beépített fénye révén éjszakai fényként is használható

 • A keleti és nyugati kultúra vonásait egyesíti a modern tudománnyal és technológiával

 • Innovatív, elegáns és modern dizájn

 • Automata kikapcsolóval az extra biztonságért. Szabadalmaztatott automata kikapcsoló szerkezet vízszint érzékelővel (automatikusan kikapcsol, ha a készülékben lévő víz mennyisége nem elegendő)

 • Használata és tisztítása könnyű (csupán víz és tetszés szerint esszenciális olaj szükséges hozzá, illetve fültisztító pálcika és papírzsebkendő)

 • Hálózatról működik

 

A negatív ionok szagtalan, ízetlen és láthatatlan molekulák, melyeket bizonyos környezetben- hegyekben, vízeséseknél, tengerpartokon- nagy mennyiségben lélegzünk be. Amikor eljutnak a véráramba, a negatív ionok olyan biokémiai reakciókat váltanak ki, melyek növelik a hangulatfelelős kémiai szerotin szintjét, így csillapítva a stresszt és fokozva az energiaszintünket.

Az llóolajok levegő vitaminjai?

A negatív ionok fokozzák az oxigén áramlását az agyban, ezzel növelve éberségünket, emelve szellemi energiaszintünket, és csökkentve a fáradtságot.

Ezen túl védhetnek a levegőben található baktériumoktól, csökkentve az irritációt, melyet a különböző részecsék belélegzése okoz, amik tüsszögést, köhögést, vagy torokirritációt válthatnak ki.