Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Illóolajok immunerősítő, szabályozó szerepe

Az illólajok immunrendszert védő természetes vegyületek együttesei. 

Valójában az immunrendszert erősíteni értelmetlen. Mert az immunrendszer fokozott válaszreakciója pontosan annyira lehet káros, az állandóan stimulált immunsejtek könnyen fordulnak a test saját sejtjei ellen. Ilyenkor alakulnak ki az úgynevezett autoimmun betegségek, melyek aztán annyi embertársunk életét megnehezítik ,állandó gyógyszerszedésre kényszerítik. 

Mit kell tenni akkor az immunrendszerrel? Mi a helyes szóhasználat?

Az immunrendszert nem erősíteni kell, hanem a megfelelő immunválaszt kell beállítani. Az autoregulációt kell segítenünk. A felsorolt illóolaj egyike sem 'valódi immunerősítő', ellenkezőleg az immunrendszert úgy szabályozzák, hogy a túlzott mértékű reakciók kialakulását akadályozzák meg . Ezért nagyon hasznosak. 

Az immunrendszert a leghatékonyabban méregtelenítéssel, a glutén és tejcukor kiiktatásával, a rengeteg testünkbe juttatott vegyszer és kémiai vegyület számának drasztikus csökkentésével, D vitamin és egyéb mikroelemek, vitaminok fogyasztásával, egészséges életmóddal, táplálkozással és sok mozgással tudjuk erősíteni. A stressz és a félelem az immunrendszerünk legnagyobb ellensége. Az illóolaj ok stresszcsökkentő, gyulladáscsökkentő hatása közismert és nagyon fontos!

Használjunk ilyen olajokat otthonunkban, védjük magunkat és gyermekeinket!

Rendezés:
Nézet: