Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Keserűnarancs levél (Citrus aurantium FE - Petitgrain) 10 ml (78.2)

2.090 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Várható szállítás: 2020. november 26.

A petitgrain vagy keserűnarancs illóolaj 10 ml

a keserű narancs fa hajtásaiból, leveleiből készül illóolaj lepárlással. 

Zöld, friss harmonizáló aromájával, gyakori illatosító összetevő.

A kozmetikában a faggyútermelés szabályozójaként használt illóolaj, jó hatása van  a zsíros,  pattanásos arcbőrre, a zsíros hajra és a fejbőrre.

Bőrregeneráló, frissítő hatású.

Megjelenési forma: tiszta színtelen folyadék halvány sárgás gyantás árnyalatokkal

Olfaktív jellemzők: friss citrusos virágillat, fűszeres-fás aljegyekkel

Illatjegye: szívillat

 

Leírás

Keserűnarancs illóolaj 

Tulajdonságok

  • faggyútermelés szabályozása
  • bőrregeneráló, hegesítő hatás
  • görcsoldó hatás
  • idegcsillapító, nyugtató, harmonizáló hatás
  • a bőrre élénkítő, tónusjavító hatás
  • illatosító​

    Főbb összetevők: linalil-acetát, linalool, nerol, alfa-terpineol, geránil-acetát, limonén, mircén.
  • Összetevők (INCI): citrus aurantium amara leaf/twig oil*
  • *Az összetevők 100%-a organikus mezőgazdaságból származik.

A keserűnarancs (petitgrain) illóolaj  a keserűnarancs fából készülő. A petitgrain olajat a levelekből és hajtásokból desztillálják. A növény gyümölcsének héjából és virágjából is állítanak elő illóolajat. (neuli)

Az éretlen keserűnarancs meggy méretű gyümölcs, innen kapta a "petit grain"vagyis "kis szemek" nevet is.

A keserűnarancs illóolaj a parfümök hagyományos alkotóeleme.

Előállítás módja: gőzlepárlással, a friss levelekből és a fiatal, vékony ágakból

Alkalmazások a kozmetikában és az aromaterápiában

  • zsíros és vegyes bőrre alkalmas
  • pattanásosodásra hajlamos bőrre
  • zsíros hajra, irritált, viszkető fejbőrre
  • az alvássegítő masszázsokhoz
  • az izomlazításra
  • aromaterápia: szívdobogásra, idegkimerülés ellen

AROMATERÁPIÁS Alkalmazás

  • növényi olajban feloldva, masszázshoz idegalapú görcsök csökkentésére
  • növényi olajban oldva, hátmasszázshoz, relaxáció elalvás elősegítésére
  • növényi olajba foglalva a köldök körüli zóna masszírozásához, vegetatív idegrendszer kiegyensúlyozatlansága esetén (neurovegetatív disztónia)
  • növényi olajba foglalva, a mellkas masszírozásához szívdobodás, szívritmuszavarok esetén
  • aromaterápiás diffúzorba,  kiegyensúlyozó, nyugtató hatásért

KOZMETIKAI Alkalmazás

  • a kozmetikai készítményekbe ajánlott adagolás 0,5-2%
  • zsíros, aknéra hajlamos arcbőr ápolására szánt krémekbe, emulziókba, különböző kozmetikai készítményekbe
  • vegyesbőrre szánt szérumokba, nappali vagy éjszakai krémekbe
  • lemosókba, frissítőkbe zsíros vagy vegyes  arcbőrre
  • samponba, maszkokba, fejbőrre masszázsoldatokba
  • masszázsolajokba vagy kenőcsökbe az izomzatlazító masszázsokhoz

Tárolás:

  • hűvös helyen, légmentesen lezárva, közvetlen fénytől óvva

Biztonsági adatok:

  • általános szabály: ajánlott a használat előtt 24 órával letesztelni az illóolajat a könyök belső hajlatán, főleg a még nem használt illóolajat
  • részletek az illóolajak biztonságos használatáról
  • nem fényérzékenyítő hatású
  • ellenjavallt a terhesség első harmadában
  • tartsuk távol a gyerekektől
  • külső használatra !

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.