Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Porlasztásról általában

Porlasztásról általában
Maga a porlasztó egység mindent kiporlaszt, ami a vízben van, ezért szükséges a víz kezelése. A drágább illóolaj porlasztó készülékben van vízlágyító patron, ami a vízben oldott ásványi anyagokat kiszűri. Amennyiben ilyen nincs benne, akkor célszerűbb lágyított vagy szűrt vizet tenni bele.
Higiénia: Mivel az ultrahangos technológia mindent kiporlaszt ami a vízben van, fontos az illóolaj diffúzor rendszeres karbantartása. Ajánlott pár naponta kiönteni a vizet és kiöblíteni készüléket. Ha fennáll a vízkövesedés, akkor célszerű 20%-os ecettel eltávolítani, vagy vízkőmentesítővel. (Calc off) Vegyszert nem tartalmaz.
Egyes párásító készülékeknél az elporlasztás nem elegendően kis méretű szemcsékre történik, ezáltal a készülék környezetében vízcseppekből álló tócsa keletkezik. Ez a bútoroknak nem kedvez.
A legtöbb illóolaj diffúzor, melyet készletünkben talál, nem csak párologtatásra képes, hanem fényjátékkal is segíti a megnyugvást, fényterápiát alkalmazva. Ön kiválaszthat egy állandó színt, vagy folyamatosan változó színjátékot is. 
Ezenkívül a porlasztás hossza is állítható, vagyis szabályozható az időintervallum, amíg a diffúzor egyhuzamban működik. Ha mégis folyamatosan szeretnénk porlasztani, akkor a készülék automatikusan kikapcsol a víz minimumszint alá csökkenése esetén.