Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Spanyol zsálya (Salvia lavandulifolia) illóolaj (97)

4.790 Ft
Menny.:db

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Szerezhető hűségpontok: 1
Elérhetőség: Előrendelhető
Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. július 25.

Spanyol zsálya illóolaj 

A zsálya minden formájához hasonlóan, a  spanyol zsályát is évezredek óta használják gyógynövényként. Állítólag a hosszú élet titka,  számos problémát gyógyít, beleértve a fejfájást, a fertőzéseket, a menstruációs problémákat és az idegi kimerültséget és a reumát. A zsálya az idegrendszer erőteljes serkentője és tonizálója, kimerültek és  a nagy  stressz alatt álló emberek számára megfelelő választás.

Leírás

A spanyol zsálya illóolaja segít a tanulásban?

Kémiai alkotóelemek: 1,8 cineol, kámfor, kamfén, linalil-acetát

Megjelent az első olyan Placebo kontrollált, kettős vak, kiegyensúlyozott vizsgálat, mely igazolja a spanyol zsálya memóriára gyakorolt hatását.

Az ismert farmakokinetikai tulajdonságok alapján feltételezték, hogy a Salvia lavandulifolia illóolaj javítja a memóriát fiatal felnőtteknél. Két kísérletben alkalmaztak tudományosan elfogadott módszertant. Az 1. kísérletben 20 alany kapott 50, 100 és 150 μl standardizált Salvia lavandulifolia illóolaj-kivonatot valamint placebót. A 2. kísérletben 24 résztvevő kapott 25 és 50 μl standardizált spanyol zsálya illóolaj kivonatot,  és placebót. Az elemzés során az elsődleges eredmény az igazolta, hogy mind az azonnali, mind az időben későbbi emlékező képesség jelentősen fokozódott.

Az 50-150 μl adag Salvia lavandulifolia illóolaj kivonat a két tanulmányban jelentősen javította az azonnali szófelidézést. Ezek az eredmények jelentik az első  bizonyítékot arra, hogy a Salvia lavandulifolia illóolaj képes  fiatal felnőtteknél a tanulási képesség akut javítására. 

Fontos, hogy a Salvia lavandulifolia nem helyettesíthető az orvosi zsálya (Salvia officinalis) illóolajával, amelynek kémiai összetevői jelentősen eltérnek a vizsgálatban használt növény, egészségre ártalmatlan kivonatától! Az orvosi zsálya monoterpén ketonban gazdag illóolaja az aromaterápiában a kockázatos olajok közé tartozik, kizárólag okleveles aromaterapeuták javaslata alapján használható.

Belsőleg, várandósok és kisgyermekek számára használata tilos!

Természetes, organikus (bio) illóolaj Ecocert Greenlife tanúsítvánnyal,http://www.ecocert.com/en/natural-and-organic-cosmeticsoldalon található ECOCERT szabvánnyal összhangban.

A jelen internetes felületen megjelent információk aromaterápiával foglalkozó szakértők által publikált leírásokból származnak; ebből fakadóan tájékoztató jellegűek és semmi esetre sem helyettesítik orvos vagy aromaterapeuta tanácsadást.

A AROMADOKI Kft nem vállal felelősséget bármilyen, a jelen internetes oldalon található információk alapján történt öngyógyítás során bekövetkezett balesetért, sérülésért vagy károsodásért. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.