Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Makadámdió bio növényi olaj (Macadamia ternifolia) 50 ml (201)

3.590 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Várható szállítás: 2020. november 26.

Makadámdió olaj 50 ml– Macadamia ternifolia


A makadámdió (Macadamia ternifolia) Ausztráliában élő csonthéjas termésű fa. Olajokban rendkívül gazdag. Az olaj mintegy 80%-át két telítetlen zsírsav, illetve ezek észtere adja: az olajsav és a palmitoleinsav.

Mindkét vegyület  fontos szerepet játszik a faggyú felépítésében (mely bőrünk egyik alapeleme). Telítetlen zsírsav tartalma még az olíva olajénál is magasabb. 

Az olajnak kellemes édes-diós aromája van. Színe halványsárga. Különösen kedvező tulajdonsága, hogy nem avasodik könnyen, így finomítás nélkül is akár évekig megőrzi minőségét.

Milyen hatásai vannak?

 regeneráló
 tápláló
 nyugtató
 bőr- és hajvédő
 bőrpuhító

Leírás

Makadámdió olaj használata

 Különösképpen az érzékeny bőrűek számára ajánlott
 terhességi csíkok kezelésére
 hegek, sebek kezelésére

Azonnal felszívódik a bőrbe nem hagy zsíros réteget!

A makadámdió-olaj kitűnő bőrtápláló, bőrpuhító olaj: önmagában vagy krémekbe, szappanokba téve használható. Lassítja a bőr öregedési folyamatait. Fürdéshez fürdőolajként, illetve masszázsolajként is csodás olaj.

Smink eltávolítására érzékeny bőrűeknek illetve várandós anyukák, valamint kisbabák bőrének ápolására is kitűnő.  Töredező , száraz, roncsolt, festett hajvégekre vagy hajpakolásnak is használhatja.

Bőrtápláló tulajdonsága mellett gyulladáscsökkentő, bőrvörösség mérséklő hatása is van. Éppen ezért eredményesen használható horzsolások gyógyulásának felgyorsítására, és terhességi csíkok eltüntetésére.

Napolajak és make up kozmetikumokban is használják.

Miért környezetbarát, öko termék?

- Biogazdaságból, ökológiai termesztésből származó termék

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.