Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

aroma diffúzor

Az Aroma diffúzorokról minden, amit tudni érdemes

2021. 07. 19. 00:00:00

Az aroma diffúzor, avagy másnéven ultrahangos hidegpárásító 

A leghatékonyabb eszköz, az illóolaj molekulák legsikeresebb szétoszlatására egy adott térben.

A felgyorsult modern élet fárasztó, és tele van negatív hatásokkal, s ez károsítja testi és lelki egészségünket. Az aromaterápiás diffúzorral, illóolaj párologtatóval történő térillatosítás tökéletes módja annak, hogy a feltöltődés időszaka hatékony legyen. Az ultrahangos technológián alapuló diffúzorok víz és illóolaj hozzáadásával működnek.

Levendula és rozmaring illóolaj a házi patikánkban

2021. 07. 19. 00:00:00

 Bizonyára már hallott a levendula néhány hatásáról és a rozmaring is mindennapjaik része, ha máshogy nem is, mint fűszernövény. Ilyenkor a téli időszakban is számos jótékony tulajdonságukat fordíthatjuk javunkra.

14 ok, amiért érdemes otthon tartani 100% tisztaságú rozmaring illóolajat!

2021. 07. 19. 00:00:00

rozmaring (Rosmarinus officinalis ct camphor) egy örökzöld cserje tűszerű levelekkel és fás aromával.

Bár fűszernövényként a legismertebb, mégis az egyik legnépszerűbb illóolaj és gyógynövény az egész világon.

A rozmaring illóolaja, melyet a növényi zöld részek gőz desztillációjával nyernek ki – tartalmazza a növény legfőbb, legértékesebb komponenseit - kisméretű palackokban értékesítik. A neve ellenére ez nem igazi olaj, mivel nem tartalmaz zsírt, de zsírban oldódó jellegénél fogva származtatják az olajokból.

Már az anyám is beteg lett! Mit tegyek?

2021. 07. 19. 00:00:00

Elkerülhető? Mivel kezeljük? –természetes gyógymódok az Aromadokitól

Tegnap felhívtam Pécsett élő édesanyámat. Csak sokadik csengetésre vette fel és a hangja rögtön elárulta! Alig hallható, rekedt hangon nyögdécselte a telefonba: Kislányom, azt hiszem, elkaptam ezt az inflA-t ! A láza napok óta magas, fájnak az ízületei, nagyon köhög, gyenge, aluszékony. Nagyon féltem, hisz 76 éves, nemrég súlyos vese-gyulladáson esett át és az immunrendszere már nem a régi. Mellette pedig ott van, a 77 éves apám.

Szóval aggódom.

De mit is lehet tenni, hogy javuljon a helyzet?

Vajon megelőzhető lett volna a kórkép?

Koncentrációt segítő szinergia receptek

2021. 07. 19. 00:00:00

Koncentrációt segítő illóolaj szinergia recept

Már jócskán elindult az újév, új tervekkel, új fogadalmakkal, megmérettetésekkel. Én is megfogadtam, hogy írok egy hasznos bejegyzést arról, hogy az aromaterápia hogyan alkalmazható a koncentráció javítására. Ó, várjunk csak... Elfelejtettem kiteregetni…

Jaj, mi legyen a mai vacsora? Láttam, hogy lehet friss édesköményt kapni a boltban. Már régóta szeretném elkészíteni a kedvenc receptemet…

Jaj, nem tudok koncentrálni! Azt hiszem ideje kinyitni az illóolajszekrényemet és orvosolni a problémát.

Elnézést, nem tudtam ellenállni ennek a bevezetőnek. Valójában minden cikkemet, bejegyzésemet úgy írom, hogy közben mellettem ezerrel megy a párásító. Nekem nagyon bevált. Hatékonyan és kreatívan tudok dolgozni, nincs problémám a koncentrációval, de való igaz, hogy amíg nem használtam tudatosan ezeket az olajokat, nekem is meggyűlt a bajom azzal, hogy éppen a munka helyett ne a vacsorán gondolkozzam.

Ebben a cikkben két keveréket szeretnék megmutatni, melyek külön-külön és együtt is alkalmazhatók és mindkettő csodákra képes. Természetesen ne feledd, a legnagyobb csodát Te magad tudod megteremteni!

A vízgőz lepárlás folyamata, veszélyei

2021. 07. 18. 00:00:00

Az illóolajok többségét kisnyomású gőzdesztillációval állítják elő kémiai vízkőmentesítő eszköz használata nélkül.

Ebben a folyamatban a gőz áthalad egy aromás növényekkel töltött tartályon. A gőz kivonja a növényi esszenciát, azokból a kis részecskékből, amelyekben az adott növény tárolja az olajat, hogy homogén gázkeveréket képezzen.

Mentális egészségünk karbantartása illóolajokkal

2021. 07. 16. 15:29:30

A szellemi és érzelmi jólét ugyanolyan fontos, mint a fizikai. A fájdalmas, negatív gondolatok és érzések ugyanolyan gyorsan tönkre tehetik az embert, mint a fizikaiak. Bár teljesen normális az egyszer fent, egyszer lent állapot, de néhányan hosszabb ideig vannak túl mélyen, számukra segítséget jelenthetnek a megfelelő illóolajok.

Annak ellenére, hogy nem helyettesíthetik a gyógyulás egyéb módszereit, az illóolajok kiválóak a többi terápiás kezelés javítására, valamint a kiegyensúlyozott mentális és érzelmi állapot fenntartására.

A Ravintsara vagy Madagaszkári kámforfa illóolaj gyógyító hatása

2021. 07. 16. 00:00:00

Tudj meg többet az illóolajok gyógyító hatásáról!

Ma a Ravintsara (Madagaszkári kámforfa) latin neve: cinnamonum

camphora illóolaj hatását vizsgáljuk meg közelebbről!

A csodálatos fahéj illóolaj

2021. 07. 16. 00:00:00

A csodálatos Kínai Fahéj illóolaj (Cinnamonum cassiae)

Ha választhatnék melyik illóolajból legyen biztosan otthon, akkor a fahéjat az elsők közé tenném a listába.

Nem drága, nagyon finom, és alkalmazása rendkívül széles körű.

Amikor először használtam magamnak, a talpamon jelent meg egy gennyes hólyag, amelyik gyorsan terjedt a vastag talpbőr alatt, és hiába próbáltam rá ki hat féle gyógyszert, gomba vagy mikróbaölő kenőcsöt, mindenre fütyült a fertőzés és terjedt tovább. Ekkor vettem elő a polcomról egy üveg kínai fahéj illóolajat és 3-4-szer bedörzsöltem vele a talpam. Már másnapra drámai javulás látszott, és további kezelés nélkül gyógyultam pár nap alatt.

Aztán már bátrabban használtam mézzel torokgyulladásra és párásítóba a bacillusok pusztítására is, mindig remek eredménnyel.

Egyszer azonban a fürdővizembe cseppentettem belőle (jellemző, hogy az ember azt hiszi már mindent tud az olajokról…), amitől tele lett a bőröm piros kiütésekkel! Később olvastam csak utána, hogy bőrirritációt okoz, ezért töményen szigorúan tilos a bőrre tenni. (kivéve a talp)

Tudj meg többet a párologtatásról!

2021. 07. 16. 00:00:00

Miért van szükség párologtatásra?

A fűtési szezon beindulásával otthonunkban is tapasztalhatjuk, hogy kellemetlenül szárazzá válhat a levegő, melynek ideális páratartalma 40% és 60% között van, a téli időszakban azonban 35% alá is eshet. Ez testünkre is negatív hatással van, a bőrünk kiszáradását, ajkaink kicserepesedését, szemszárazságot és légúti irritációt és ingerköhögést is okozhat. Egyes kórokozók kimondottan száraz levegőben tenyésznek elsősorban, emiatt a túl alacsony páratartalom még bizonyos kórok terjedésének is kedvezhet, ráadásul bútoraink és szobanövényeink is megsínylik a száraz levegőt.