Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hidegpárásító

Új utak az egészségmegőrzésben- Bronchitis és nátha gyógyítása, megelőzése, tünetei

2021. 10. 22. 00:00:00

A Hatos csatorna vendégeként beszélgettem Geszthy Glória színművész nővel a Bronchitis alternatív terápiás lehetőségeiről, 

- arról, hogy mi az a nátha, hogyan tudjuk elkülöníteni más betegségektől, 

- mire kell vigyáznunk, mit kell megelőznünk a terápia során,

- milyen szereket használhatunk?

Az Aroma diffúzorokról minden, amit tudni érdemes

2021. 07. 19. 00:00:00

Az aroma diffúzor, avagy másnéven ultrahangos hidegpárásító 

A leghatékonyabb eszköz, az illóolaj molekulák legsikeresebb szétoszlatására egy adott térben.

A felgyorsult modern élet fárasztó, és tele van negatív hatásokkal, s ez károsítja testi és lelki egészségünket. Az aromaterápiás diffúzorral, illóolaj párologtatóval történő térillatosítás tökéletes módja annak, hogy a feltöltődés időszaka hatékony legyen. Az ultrahangos technológián alapuló diffúzorok víz és illóolaj hozzáadásával működnek.

Aphrodiziákumokról tudományosan

2021. 07. 19. 00:00:00

A népgyógyászatban számos afrodiziákum ismert! 

Az utódnemzés képessége fontos erkölcsi és vallási kérdés volt minden időben. Az afrodiziákumokat azért keresik, hogy biztosítsák a férfiak és a nők reprodukciós hatékonyságát. 

Levendula és rozmaring illóolaj a házi patikánkban

2021. 07. 19. 00:00:00

 Bizonyára már hallott a levendula néhány hatásáról és a rozmaring is mindennapjaik része, ha máshogy nem is, mint fűszernövény. Ilyenkor a téli időszakban is számos jótékony tulajdonságukat fordíthatjuk javunkra.

14 ok, amiért érdemes otthon tartani 100% tisztaságú rozmaring illóolajat!

2021. 07. 19. 00:00:00

rozmaring (Rosmarinus officinalis ct camphor) egy örökzöld cserje tűszerű levelekkel és fás aromával.

Bár fűszernövényként a legismertebb, mégis az egyik legnépszerűbb illóolaj és gyógynövény az egész világon.

A rozmaring illóolaja, melyet a növényi zöld részek gőz desztillációjával nyernek ki – tartalmazza a növény legfőbb, legértékesebb komponenseit - kisméretű palackokban értékesítik. A neve ellenére ez nem igazi olaj, mivel nem tartalmaz zsírt, de zsírban oldódó jellegénél fogva származtatják az olajokból.

Már az anyám is beteg lett! Mit tegyek?

2021. 07. 19. 00:00:00

Elkerülhető? Mivel kezeljük? –természetes gyógymódok az Aromadokitól

Tegnap felhívtam Pécsett élő édesanyámat. Csak sokadik csengetésre vette fel és a hangja rögtön elárulta! Alig hallható, rekedt hangon nyögdécselte a telefonba: Kislányom, azt hiszem, elkaptam ezt az inflA-t ! A láza napok óta magas, fájnak az ízületei, nagyon köhög, gyenge, aluszékony. Nagyon féltem, hisz 76 éves, nemrég súlyos vese-gyulladáson esett át és az immunrendszere már nem a régi. Mellette pedig ott van, a 77 éves apám.

Szóval aggódom.

De mit is lehet tenni, hogy javuljon a helyzet?

Vajon megelőzhető lett volna a kórkép?

Koncentrációt segítő szinergia receptek

2021. 07. 19. 00:00:00

Koncentrációt segítő illóolaj szinergia recept

Már jócskán elindult az újév, új tervekkel, új fogadalmakkal, megmérettetésekkel. Én is megfogadtam, hogy írok egy hasznos bejegyzést arról, hogy az aromaterápia hogyan alkalmazható a koncentráció javítására. Ó, várjunk csak... Elfelejtettem kiteregetni…

Jaj, mi legyen a mai vacsora? Láttam, hogy lehet friss édesköményt kapni a boltban. Már régóta szeretném elkészíteni a kedvenc receptemet…

Jaj, nem tudok koncentrálni! Azt hiszem ideje kinyitni az illóolajszekrényemet és orvosolni a problémát.

Elnézést, nem tudtam ellenállni ennek a bevezetőnek. Valójában minden cikkemet, bejegyzésemet úgy írom, hogy közben mellettem ezerrel megy a párásító. Nekem nagyon bevált. Hatékonyan és kreatívan tudok dolgozni, nincs problémám a koncentrációval, de való igaz, hogy amíg nem használtam tudatosan ezeket az olajokat, nekem is meggyűlt a bajom azzal, hogy éppen a munka helyett ne a vacsorán gondolkozzam.

Ebben a cikkben két keveréket szeretnék megmutatni, melyek külön-külön és együtt is alkalmazhatók és mindkettő csodákra képes. Természetesen ne feledd, a legnagyobb csodát Te magad tudod megteremteni!

Fejfájás csillapító illóolaj szinergia

2021. 07. 19. 00:00:00

Egy recept, ami neked szól:
Tömjénes gyógynövény illóolajkeverék fejfájásra

Személy szerint, az egyik kedvenc fejfájáscsillapító illóolajam a Frankincense vagy fenyőtömjén. Képes hatásosan csökkenteni a fej és a nyak körüli gyulladást, merevséget, emellett pedig megnyugtatja az elménket és segít a koncentrációban. A következő illóolajkeverékben a Frankincense olajat a friss illatú rozmaringgal és egyetlen csepp gerániummal  párosítom, melyek érezhető mélységet kölcsönöznek aromájának.

Mentális egészségünk karbantartása illóolajokkal

2021. 07. 16. 15:29:30

A szellemi és érzelmi jólét ugyanolyan fontos, mint a fizikai. A fájdalmas, negatív gondolatok és érzések ugyanolyan gyorsan tönkre tehetik az embert, mint a fizikaiak. Bár teljesen normális az egyszer fent, egyszer lent állapot, de néhányan hosszabb ideig vannak túl mélyen, számukra segítséget jelenthetnek a megfelelő illóolajok.

Annak ellenére, hogy nem helyettesíthetik a gyógyulás egyéb módszereit, az illóolajok kiválóak a többi terápiás kezelés javítására, valamint a kiegyensúlyozott mentális és érzelmi állapot fenntartására.

Ízületi- izomfájdalmak csillapítása illóolajokkal

2021. 07. 16. 15:15:24

Fájdalomcsillapítás illóolajokkal

Hallott már arról, hogy egyes illóolajok enyhítik a fejfájást, az ízületek és más egyéb fájdalmakat is? Szeretné megtudni, hogyan alkalmazhatja az illóolajok fájdalom csillapító hatását a saját életében?