Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Illóolaj

Aromaterápia a masszázs során

2021. 11. 27. 00:00:00

Egy kis segítség otthoni kényeztetésre vágyóknak és profi masszőröknek!

Azt senkinek sem kell bizonygatni, hogy az illatok képesek hatással lenni a hangulatunkra, az érzéseinkre.
Képesek csökkenteni a minket ért stresszt, bőrre kenve stimulálják a keringést, segítik a méreganyagok eltávozását a szervezetünkből.

Nem véletlen, hogy az aroma masszázs az egyik legnépszerűbb masszázsfajták közé tartozik, hiszen amellett, hogy maximálisan felpörgeti az élvezeti részét a masszázsnak, még a gyógyászati célok megvalósulását is támogatja.

Új utak az egészségmegőrzésben- Bronchitis és nátha gyógyítása, megelőzése, tünetei

2021. 10. 22. 00:00:00

A Hatos csatorna vendégeként beszélgettem Geszthy Glória színművész nővel a Bronchitis alternatív terápiás lehetőségeiről, 

- arról, hogy mi az a nátha, hogyan tudjuk elkülöníteni más betegségektől, 

- mire kell vigyáznunk, mit kell megelőznünk a terápia során,

- milyen szereket használhatunk?

Az Aroma diffúzorokról minden, amit tudni érdemes

2021. 07. 19. 00:00:00

Az aroma diffúzor, avagy másnéven ultrahangos hidegpárásító 

A leghatékonyabb eszköz, az illóolaj molekulák legsikeresebb szétoszlatására egy adott térben.

A felgyorsult modern élet fárasztó, és tele van negatív hatásokkal, s ez károsítja testi és lelki egészségünket. Az aromaterápiás diffúzorral, illóolaj párologtatóval történő térillatosítás tökéletes módja annak, hogy a feltöltődés időszaka hatékony legyen. Az ultrahangos technológián alapuló diffúzorok víz és illóolaj hozzáadásával működnek.

14 ok, amiért érdemes otthon tartani 100% tisztaságú rozmaring illóolajat!

2021. 07. 19. 00:00:00

rozmaring (Rosmarinus officinalis ct camphor) egy örökzöld cserje tűszerű levelekkel és fás aromával.

Bár fűszernövényként a legismertebb, mégis az egyik legnépszerűbb illóolaj és gyógynövény az egész világon.

A rozmaring illóolaja, melyet a növényi zöld részek gőz desztillációjával nyernek ki – tartalmazza a növény legfőbb, legértékesebb komponenseit - kisméretű palackokban értékesítik. A neve ellenére ez nem igazi olaj, mivel nem tartalmaz zsírt, de zsírban oldódó jellegénél fogva származtatják az olajokból.

Már az anyám is beteg lett! Mit tegyek?

2021. 07. 19. 00:00:00

Elkerülhető? Mivel kezeljük? –természetes gyógymódok az Aromadokitól

Tegnap felhívtam Pécsett élő édesanyámat. Csak sokadik csengetésre vette fel és a hangja rögtön elárulta! Alig hallható, rekedt hangon nyögdécselte a telefonba: Kislányom, azt hiszem, elkaptam ezt az inflA-t ! A láza napok óta magas, fájnak az ízületei, nagyon köhög, gyenge, aluszékony. Nagyon féltem, hisz 76 éves, nemrég súlyos vese-gyulladáson esett át és az immunrendszere már nem a régi. Mellette pedig ott van, a 77 éves apám.

Szóval aggódom.

De mit is lehet tenni, hogy javuljon a helyzet?

Vajon megelőzhető lett volna a kórkép?

Koncentrációt segítő szinergia receptek

2021. 07. 19. 00:00:00

Koncentrációt segítő illóolaj szinergia recept

Már jócskán elindult az újév, új tervekkel, új fogadalmakkal, megmérettetésekkel. Én is megfogadtam, hogy írok egy hasznos bejegyzést arról, hogy az aromaterápia hogyan alkalmazható a koncentráció javítására. Ó, várjunk csak... Elfelejtettem kiteregetni…

Jaj, mi legyen a mai vacsora? Láttam, hogy lehet friss édesköményt kapni a boltban. Már régóta szeretném elkészíteni a kedvenc receptemet…

Jaj, nem tudok koncentrálni! Azt hiszem ideje kinyitni az illóolajszekrényemet és orvosolni a problémát.

Elnézést, nem tudtam ellenállni ennek a bevezetőnek. Valójában minden cikkemet, bejegyzésemet úgy írom, hogy közben mellettem ezerrel megy a párásító. Nekem nagyon bevált. Hatékonyan és kreatívan tudok dolgozni, nincs problémám a koncentrációval, de való igaz, hogy amíg nem használtam tudatosan ezeket az olajokat, nekem is meggyűlt a bajom azzal, hogy éppen a munka helyett ne a vacsorán gondolkozzam.

Ebben a cikkben két keveréket szeretnék megmutatni, melyek külön-külön és együtt is alkalmazhatók és mindkettő csodákra képes. Természetesen ne feledd, a legnagyobb csodát Te magad tudod megteremteni!

Fejfájás csillapító illóolaj szinergia

2021. 07. 19. 00:00:00

Egy recept, ami neked szól:
Tömjénes gyógynövény illóolajkeverék fejfájásra

Személy szerint, az egyik kedvenc fejfájáscsillapító illóolajam a Frankincense vagy fenyőtömjén. Képes hatásosan csökkenteni a fej és a nyak körüli gyulladást, merevséget, emellett pedig megnyugtatja az elménket és segít a koncentrációban. A következő illóolajkeverékben a Frankincense olajat a friss illatú rozmaringgal és egyetlen csepp gerániummal  párosítom, melyek érezhető mélységet kölcsönöznek aromájának.

Növényi afrodiziákumok

2021. 07. 19. 00:00:00

De mi is az az afrodiziákum?

Afrodiziákumnak tekintünk minden olyan élelmiszert vagy gyógyírt, amely fokozza a szexuális ösztön aktiválódását, a venerális vágyat indukálja és növeli az élvezetet és a szex alatt nyújtott teljesítményt.

Különböző állati és növényi eredetű anyagokat használtak a különböző kultúrák népi gyógyírjaikban,  hogy élénkítsék és javítsák a szexuális funkciót, és a férfiak fizikai teljesítményét, ezek közül ma a növényi eredetűek lesznek a porondon.

Sebgyógyító illóolaj keverék

2021. 07. 18. 00:00:00

Sebgyógyító keverék a szalmagyopár és a balzsamos szuhar illóolaj erejével!

Az illóolajokban ott van a növény által évmilliók alatt kifejlesztett védekező mechanizmus, a külső károsító mechanizmusok, bacillusok, gombák és virionok ellen. Ezek nem egyszerű, gyógyszerhatóanyagokat tartalmaznak, hanem egy nagyon komplex biomechanikai és kémiai rendszert alkotnak, amelyek megfelelően kombinálva az embereket érő káros hatások ellen is kiváló fegyverként használhatóak, olyannyira, hogy segítségükkel olyan kihívások is legyőzhetőek, mint például a krónikus fekélyek és felfekvésekből származó, az orvostudomány által még nagyon nehezen kezelhető sebek gyógyítása. Jelen cikkemben erre adok receptúrát Önnek. 

A Balzsamos szuhar (Cistus ladaniferus) és az olasz szalmagyopár (Helichrysum italicum) illóolaj  tökéletes párost alkotnak. Egyik sem nagyon ismert illóolaj, csak a természetbúvárok és egészségtudatos emberek ismerik gyógyító erejüket. Mindkettő gyulladáscsökkentő, erőteljes antimikrobiális és antivirális, fájdalomcsillapító és hámképződést elősegítő hatással. Keverékük remekül gyógyítja a horzsolásokat, vágásokat, csípéseket, zúzódásokat. 

A vízgőz lepárlás folyamata, veszélyei

2021. 07. 18. 00:00:00

Az illóolajok többségét kisnyomású gőzdesztillációval állítják elő kémiai vízkőmentesítő eszköz használata nélkül.

Ebben a folyamatban a gőz áthalad egy aromás növényekkel töltött tartályon. A gőz kivonja a növényi esszenciát, azokból a kis részecskékből, amelyekben az adott növény tárolja az olajat, hogy homogén gázkeveréket képezzen.